آگرودولچه سس گوجه دلپذیر سنتی ایتالیایی است که با طعم ترش و شیرین آن از ترکیب سرکه و شکر با افزودن شراب (و گاهی پیاز، آب میوه یا شکلات) مشخص می شود. نام آگرودولچه ترکیبی از دو کلمه آگرو به معنی ترش و دولچه به معنای شیرین است.
نوع سنتی آن سس نازکی است که شبیه به گاستریک فرانسوی است اگرچه نوع مدرن آن میتواند کلفت و شبیه به یک دلچسب باشد.
اعتقاد بر این است که آگرودولچه ریشه سیسیلی با تأثیرات قوی عربی دارد. این سس معمولاً در بسیاری از غذاهای ماکارونی یا به عنوان رویه گوشت های کبابی استفاده می شود.
Mojo de ajo یک سس سیر است که در مکزیک، کوبا، شیلی و بسیاری از کشورهای حوزه کارائیب و آمریکای لاتین محبوب است.
معمولاً از روغن زیتون، سیر له شده، نمک و آب لیمو، پرتقال یا لیموترش تشکیل شده است. مواد به سادگی با هم مخلوط می شوند تا یکدست شود و سس آماده مصرف است.
می توان از آن برای چاشنی یوکا، توستون، مرغ، استیک، سبزیجات و تقریباً هر چیز دیگری استفاده کرد. در مکزیک به طور معمول با ماهی معروف به pejelagarto استفاده می شود.
تکمالی یک سس خوش طعم گرجی است که از آلو ترش وحشی، شکر، سیر، فلفل قرمز یا سبز تند و گیاهانی مانند گشنیز، جعفری، ریحان و شوید تهیه می شود. دو نوع اصلی تکمالی وجود دارد: سبز یا قرمز، بسته به نوع فلفل تند مورد استفاده در تهیه آن.
این سس خوش طعم را اغلب با انواع غذاهای گوشتی کبابی یا سیب زمینی سوخاری همراه می کنند.
سوئرو یک سس یا دیپ کلمبیایی خامه ای و تند است که با شیر کامل تخمیر شده، نمک و سرکه یا آبلیمو درست می شود. از منطقه ساحلی کلمبیا سرچشمه می گیرد از این رو نام دیگر آن suero costeño است. اغلب به عنوان همراه با سوسیس، تامال، آرپاس یا چیپس چنار سرو می شود.
هوگائو یک سس سنتی کلمبیایی است که معمولاً به عنوان چاشنی، سس غوطه ور کردن یا تاپینگ استفاده می شود. ترکیب خوش طعم گوجه فرنگی، پیاز، گشنیز، سیر، زیره، نمک و فلفل را تفت می دهیم تا سبزیجات نرم و معطر شوند.
این سس خوش طعم معمولاً با غذاهای مختلف گوشتی، آرپا و برنج سرو می شود. همچنین می توان آن را به عنوان همراه باندژا پایسا معروف سرو کرد. نام سس از دو کلمه آهوگر و رهوگار گرفته شده است که به تکنیک آرام پز اشاره دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.